EDUCAŢIE   SOCIETATE   CULTURĂ

Cursuri de proză și poezie în cadrul taberei de scriere creativă „Alpha” de la Ipotești

Fundația Alfa, Suflet și Energie a organizat în perioada 18-22 iunie la Ipotești prima ediție a proiectului Tabăra de scriere creativă Alpha. Deschiderea oficială a taberei a avut loc la Memorialul Ipotești Centrul Național de Studii Mihai Eminescu, Amfiteatrul Laurențiu Ulici. La eveniment au luat parte membrii fondatori ai Fundației Alfa Suflet și Energie, participanții la tabără și trainerii cursurilor de proza și poezie, scriitorii Dan Lungu și Svtelana Cârstean.

Programul taberei a inclus cursuri și exerciții practice, un cerc literar, excursii în împrejurimi și vizitare obiective turistice de interes din orașul Botoșani. În cadrul cursurilor de scriere creativă, participanții la tabără au avut oportunitatea de a învăța tehnici de scriere, de a-și pune în valoare talentul, de a primi feedback constructiv, de a-și transpune emoțiile în scris.

Cercul literar organizat în penultima zi de tabăra a avut ca invitați scriitorii: Gabriel Alexe, Nicolae Corlat, Vasile Iftimie, Petruț Pârvescu, Cristina Șoptelea. În cadrul evenimentului, tinerii au citit din creațiile proprii realizate la tabară, au discutat textele compuse, au interacționat și au primit sfaturi de la scriitori consacrați.

Sub îndrumarea mentorilor Dan Lungu și Svtelana Cârstean, tinerii vor lucra în umătoarea perioadă la propriile creațiile literare, care vor fi publicate într-un volum ce va fi lansat în cadrul conferinței de încheriere a proiectului în luna septembrie.

”Să încerci să descoperi în ceilalți pepitele de aur ale talentului și, cu răbdare, să deslușești, una câte una, calitățile literare ale fiecăruia, e o întreprindere anevoioasă și riscantă. M-am străduit să mă achit cât mai profesionist și onest de datorie. Ce va ieși de aici, numai bunul Dumnezeu știe. Eu atât pot spune: am dat nu de pepite, ci de filoane grozave de aur, care sper că într-o bună zi se vor transforma în adevărate bijuterii literare. Și o să vă mai spun ceva, foarte egoist: mi-au mai plăcut aceste cursuri, fiindcă mi-au dat o poftă teribilă de scris. Ceea ce înseamnă că niște reacții secrete și benefice au avut loc în atelierele noastre de scriere creative.”- Scriitorul Dan Lungu

"E o șansă să lucrezi timp de cinci zile, cu adolescenții, în cadrul unui atelier de scriere creativă. O șansă să poți împărtăși ceea ce știi, să le vezi disponibilitatea de a primi, să asiști la transformarea lor evidentă. Când lucrezi cu asemenea oameni tineri, poezia revine la condiția ei naturală, dincolo de orice influențe și conotații exterioare. Felicit inițiatorii, organizatorii, atelierele de scris ar trebui să facă parte din normalitatea noastră culturală."- Poeta Svetlana Cârstean

Proiectul este realizat cu sprijinul Municipiului Botoșani și al Consiliului Local Botoșani. Conținutul acestui proiect nu reflectă neapărat poziția Municipiului Botoșani și nu implică nici o responsabilitate din partea acestuia. Proiectul beneficiază de o finanțare de 56% din partea Municipiului Botoșani și al Consiliului Local Botoșani și 44% contribuția Fundației Alfa Suflet și Energie.


GALERIE FOTO

CONT IN LEI:
RO 91 BACX 0000 0009 4996 1001,
deschis la UniCredit Bank,
Sucursala Botoşani
FUNDAŢIA ALFA, SUFLET ŞI ENERGIE
Strada Manoleşti Deal 33, 710003, Botoşani, România
T (40 231) 532186 | F (40 231) 532185
office@fundatiaalfa.ro
Cod de inregistrare fiscală CIF: 32550216