Reabilitare case familii aflate în dificultate
Proiect social
PROIECTE

BENEFICIAR
4 copii și tatăl
PERIOADĂ DE DESFĂŞURARE
noiembrie 2016-aprilie 2017
SCOP PROIECT
Sprijinirea familiilor defavorizate din comunitatea locală
Familia Țicăleac locuiește în localitatea Huțani, județul Botoșani și este formată din 5 membrii: tatăl și 4 copii în vârstă de 16, 14, 13 și 12 ani. Copii sunt îngrijiți de tată, însă acesta are probleme medicale și singurele venituri al familiei sunt reprezentate de alocațiile copiiilor și banii câștigați de cel mai mare dintre frați. Unul dintre copii suferă de astm și are nevoie de tratament lunar.

Deoarece familia locuia într-o casă aflată într-un grad mare de degradare, fundația a ajutat familia prin reabilitarea casei. În prima etapa a proiectului s-au realizat următoarele lucrări: înlocuiere uși, geamuri, refacere pereți interior o cameră, înlocuire acoperiș, izolație pod, turnat trotuare în jurul casei, achiziția unei sobe și mobilier. Ulterior am refăcut două camere și holul, iar cu ajutorul colegilor din Electroalfa am utiliat și mobilat restul încăperilor. Familia se bucură în prezent de condiții decente de trai.