Lansare antologie de proză și poezie în cadrul proiectului „Tabăra de scriere creativă Alpha”

Fundația Alfa, Suflet și Energie a lansat antologia de proză și poezie „Ce tot atâtea îmbrățișări” marcând astfel încheierea proiectului „Tabăra de scriere creativă Alpha”.

Antologia cuprinde cele mai bune creații ale celor 12 tineri care au participat la cursuri de proză și poezie susținute de către scriitorii Dan Lungu și Svetlana Cârstean.  Proiectul „Tabăra de scriere creativă Alpha” a inclus un concurs de creații literare (proză și poezie),  adresat tinerilor liceeni din județul Botoșani, dornici de a-și dezvolta talentul literar.

Conferința i-a avut  ca invitați speciali pe scriitori Dan Lungu și Svetlana Cârstean și a  inclus  premierea finaliștilor, prezentarea antologiei și lectura  creațiilor participanților la tabără.

Când lucrurile care pleacă de la „idei răzlețe” și din dorința „de a face” se concretizează, bucuria este imensă! Am avut șansa ca doi OAMENI minunați, cu suflet pe măsura talentului, să accepte să-și petreacă cinci zile din viață alături de doisprezece liceeni plini de entuziasm, emoții și speranțe. Au fost cinci zile trăite altfel, cu ecou puternic emoțional pentru tinerii participanți la tabără, cu nostalgii și aduceri aminte pentru dragii noștri traineri, cândva și ei liceeni în Botoșani. Ce a rezultat, vă invit să descoperiți lecturând antologia de proză și poezie, care în afară de cuvinte și fraze, conține atât de mult suflet!”- Mioara Ciubotaru, Președinte Consiliul Director Fundația Alfa, Suflet și Energie.

Scopul proiectului este susținerea, dezvoltarea și promovarea tinerilor care dau dovadă de talent literar. Proiectul este realizat cu sprijinul Municipiului Botoșani și al Consiliului Local Botoșani prin programul  finanțărilor nerambursabile acordate de la bugetul local în anul 2015 ( contribuție finanțator 56%). Durata proiectului a fost de 4 luni.